Bursa için kapsamlı denetim talimatı! Bakan Kurum tek tek inceledi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Çevre Forumu’nda Bakan Kurum’dan Müsilaj Uyarısı

Geçtiğimiz hafta Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 2. Uludağ Çevre Forumu’nda konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi’nde yeniden ortaya çıkan müsilaj tehdidine karşı 22 Maddelik Marmara Denizi Koruma Eylem Planı’na sadık kalınması, ileri biyolojik atık su arıtma tesislerinin bir an önce tamamlanması gerektiğine dikkat çekti.

BAKAN KURUM: YAPTIRIMLARDAN ÇEKİNMEYECEĞİZ

Bakan Kurum, sanayi ve belediyelerin çevre kirliliği konusunda ortak sorumluluğundan bahsederek, “Marmara’ya kıyısı olan tüm belediyelerimizden, doğaya verilen sözleri tutmalarını bekliyorum. Müsilaj gibi sorunların tekrar yaşanmaması için öngörülen atık su arıtma tesislerinin hızla inşa edilmesi gerekiyor. Artık zaman kaybetmemeliyiz. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Her türlü desteği vereceğiz ve gerekli yaptırımlardan çekinmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

8 ÇEVRE LABORATUVARI BURSA’DA FAALİYETE GEÇECEK

Bakan Kurum, Bursa ziyareti sırasında iklim değişikliği ve kirlilik sorunlarıyla boğuşan Nilüfer Çayı, Gemlik Körfezi ve İznik Gölü’nü havadan inceledi. Bakanlık yetkililerinden bilgi aldıktan sonra Bursa’da geniş kapsamlı bir denetim çalışması başlatıldı. Bakanlık, 2 Mobil Su ve Atıksu Analiz Laboratuvarı ve 35 denetim personeli ile birlikte Bursa’ya yönlendirildi. Kentteki 376 sanayi tesisi ve 91 atık su arıtma tesisi denetim altına alındı.

Marmara Denizi Koruma Eylem Planı kapsamında diğer Marmara illerinde de denetimler devam edecek.

OCAK AYINDA 7 İLDE 447 TESİS DENETLENDİ

Ocak ayında Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Tekirdağ’da Marmara denizine kıyısı olan 447 tesis denetlendi. 360 tesisten alınan atık su örneklerinden 62’sinin sınır değerlerini aştığı belirlendi. Ayrıca 11 belediye ve işletmenin arıtılmadan atık su deşarjı yaptığı tespit edildi.

Related Posts

AYM’den emsal karar: Arabulucunun hatası yargı yolunu kapatamadı!

Anayasa Mahkemesi, arabulucunun yaptığı tarih hatası yüzünden işe iade davası reddedilen işçinin mahkemeye erişim hakkının ihlal edildiğine hükmetti. AYM, işçiye 10 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Küresel piyasalarda kritik gün: Gözler ECB forumunda!

Avrupa Merkez Bankası’nın Portekiz’deki zirvesi küresel piyasaların odağına yerleşti. ABD’nin Japonya ve Kanada’ya yönelik sert adımları, belirsizlikleri artırırken; Powell, Bailey ve Ueda’nın açıklamaları yatırımcıların yönünü belirleyecek.

New York borsası yükselişle açıldı

New York borsası, ABD’nin yeni ticaret anlaşmaları yapacağı beklentileriyle haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,46 artarak 44.020,66 puana çıktı.

Ara zam artık acil! Yoksulluk 85 bini aştı, açlık asgariyi yedi bitirdi

Türk-İş’in yayınladığı Haziran 2025 açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sadece gıda için yapması gereken aylık minimum harcama tutarı 26.115 TL’ye ulaştı. Gıda dışındaki temel ihtiyaçlar—kira …

Türk iş kadını ABD’nin en zenginleri listesinde! 13 milyar dolarlık ‘Kıyamet uçağı’ anlaşmasıyla zirveye yerleşti

ABD’de savunma ve havacılık alanındaki başarılarıyla öne çıkan Eren Özmen, 4.4 milyar dolarlık servetiyle en zengin kadınlar listesinde 8’inci sırada yer aldı. Özmen’in şirketi SNC, son olarak ABD Hava Kuvvetleri’yle 13.1 milyar dolarlık tarihi “Kıyamet Uçağı” sözleşmesini kazanarak adından söz ettirdi.

Kripto varlıkların transfer işlemleriyle ilgili “limit” ve “zaman sınırı” düzenlemesi yapıldı

Değeri başka bir değere veya resmi para birimine sabitlenen ve “stabil kripto para” olarak da bilinen varlıkların çekim işlemlerinde günlük 3 bin, aylık 50 bin dolar limit uygulanacak.