YHT istasyonlarındaki “Turuncu Masa” engelleri kaldırıp ulaşımı kolaylaştırıyor

Bakan Uraloğlu: “Turuncu Masa ile Hareket Kabiliyeti Kısıtlı Yolcuların Seyahatleri Kolaylaşıyor”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, yolcu yoğunluğu olan ana hat ve hızlı tren garlarında hareket kabiliyeti kısıtlı yolcuların seyahatlerini kolaylaştırmak amacıyla başlatılan “Turuncu Masa” hizmetinin 2 Aralık 2019’dan bu yana devam ettiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, Ankara ve Eryaman’daki YHT garlarının yanı sıra toplam 26 garda 61 personelle hizmet verilen “Turuncu Masa”yla ilgili olarak, Eskişehir, Konya, Selçuklu, Karaman, Pendik, Söğütlüçeşme, Halkalı, İzmit, Polatlı, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, Gebze istasyonları ile Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nın Kırıkkale, Yozgat ve Sivas durakları da dahil olmak üzere, yolcuların seyahatlerini kolaylaştırmaya odaklandıklarını vurguladı. Uraloğlu, “Bilet alma sisteminden istasyonlardaki yardım hizmetlerine kadar birçok alanda özel gereksinimli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırıcı, onları eşit bireyler olarak topluma katıcı ve üretkenliklerini artırıcı şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2019 yılından bu yana 72 bin 749 hareket kabiliyeti kısıtlı vatandaş, 26 garda bulunan ‘Turuncu Masa’ hizmetinden yararlandı.” şeklinde konuştu.

Uraloğlu, özel gereksinimli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yeni istasyon ve araçları, onların standartlarına göre tasarladıklarını belirtti. Ayrıca, mevcut istasyon ve vagonların da yeni standartlara göre revizyon ve modernizasyon çalışmalarının yapıldığını ifade eden Bakan, “Garlarımızdaki asansörler, yürüyen merdivenler, otoparklar, hissedilebilir yüzey alanları dahil olmak üzere tüm içerikler, uluslararası standartlarda ve fazlasıyla donatılmış durumda.” dedi.

Turuncu Masa çalışanlarına özel eğitim

Bakan Uraloğlu, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü tarafından verilen Turuncu Masa hizmetinin önemine vurgu yaparak, “Bu hizmeti 26 istasyonda sunuyoruz ve her geçen gün kapsamını genişletiyoruz. Vatandaşlarımız arasında da büyük beğeni topluyor. Özel gereksinimli yolcularımız, bilet sistemimiz aracılığıyla seyahat edecekleri istasyonları önceden bildiriyorlar. İstasyona varışlarında, özel eğitim almış personellerimiz tarafından karşılanarak araçlarına kadar tüm hizmetlerini sağlıyoruz. İndikleri istasyonda da aynı şekilde karşılanıyorlar.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Uraloğlu, Turuncu Masa hizmeti verilen yerlerde görev yapan personelin, işaret dili de dahil olmak üzere çeşitli konularda özel eğitimler aldığını belirtti. Ayrıca, işitme engelli vatandaşlara çağrı merkezleri üzerinden görüntülü görüşme desteği sağlandığını da sözlerine ekledi.

Related Posts

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Taksiyle yolcu taşımacılığı yapan mükelleflerin, yıl sonuna kadar birbiriyle bağlantılı çalışan taksimetre ve yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu olacak.

Avrupa borsaları ticaret anlaşmasının ardından rahat bir nefes aldı

Anlaşma, Trump’ın İngiliz ihracatına uyguladığı yüzde 10’luk gümrük vergilerini yürürlükte bırakıyor, her iki ülke için de tarım ürünlerine erişimi sınırlı ölçüde genişletiyor ve ABD’nin İngiliz otomobil ihracatına uyguladığı yasaklayıcı gümrük …

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki hafta çift ihaleye hazırlanıyor

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 13 Mayıs Salı günkü ilk ihalede 4 yıl (1393 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF’e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak. 6 AYDA BİR KUPON ÖDEMELİ Hazine ve Maliye Bakanlığı …

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.