Yapay zeka 10 yıl içinde tüm hastalıkları tedavi edebilir

DeepMind CEO’su Hassabis: Yapay Zeka Tüm Hastalıkları Ortadan Kaldırabilir

Google’ın öncü yapay zeka laboratuvarı DeepMind’ın kurucu ortağı ve CEO’su Demis Hassabis, CBS kanalına verdiği son röportajda yapay zekanın tıp alanındaki geleceği hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hassabis, yeni nesil yapay zeka modellerinin sadece hastalıkların tedavisine yardımcı olmakla kalmayıp, potansiyel olarak tüm hastalıkları ortadan kaldırabileceğini iddia etti.

Bu iddialı vizyon, Perplexity AI CEO’su Aravind Srinivas gibi sektörün diğer önemli isimlerinden de destek gördü. Srinivas, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda Hassabis’i bir “dahi” olarak nitelendirdi.

İLAÇ KEŞFİNDE YAPAY ZEKA DEVRİMİ

Hassabis, mevcut ilaç geliştirme süreçlerindeki zorluklara dikkat çekti. Tek bir ilacın geliştirilmesinin genellikle yıllar sürdüğünü ve muazzam maliyetler gerektirdiğini belirtti.

Ancak yapay zekanın bu süreci radikal bir şekilde hızlandırabileceğini savundu. Hassabis’e göre yapay zeka, ilaç geliştirme süresini yıllardan aylara, hatta haftalara indirebilir.

Tüm hastalıkların yapay zeka ile sona erdirilip erdirilemeyeceği sorulduğunda ise Hassabis, bunun önümüzdeki on yıl içinde başarılabileceğine inandığını ifade etti.

PROTEİN HARİTALAMADA YAPAY ZEKA BAŞARISI

Hassabis, yapay zekanın somut başarılarına da örnek verdi. Geliştirdikleri yapay zeka sisteminin, normalde doktora düzeyindeki çalışmalarla bir milyar yıl süreceği tahmin edilen bir işi, yani 200 milyon protein yapısını haritalamayı, sadece bir yıl içinde başardığını paylaştı.

Bu çalışmanın önemini vurgulayan Hassabis, proteinlerin fonksiyonunu anlamanın, hastalıklarda neyin yanlış gittiğini kavramak için kritik olduğunu belirtti.

Ayrıca, bu bilginin, proteinlerin doğru bölgelerine bağlanacak ilaçları ve molekülleri tasarlamak için kullanılabileceğini ekledi.

Hassabis’in bu vizyonu, yapay zekanın sadece teknolojik bir gelişme olmadığını, aynı zamanda insan sağlığı için benzeri görülmemiş bir potansiyel taşıdığını gösteriyor.

Related Posts

Faerûn diyarından haber var: Neverwinter Nights geri dönüyor

2025 PC Gaming Show kapsamında duyurulan Neverwinter Nights 2: Enhanced Edition, ilk olarak 2006 yılında piyasaya sürülen oyunun modern sistemlerle uyumlu hale getirilmiş versiyonu. Oyun, orijinalde Obsidian Entertainment tarafından geliştirilmişti …

Uzun süre aktivitede bulunmayan Samsung hesapları silinecek

Samsung tarafından yapılan resmi açıklamaya göre iki yıldır aktif bir şekilde kullanılmayan Samsung hesapları silinecek.

Uzayın kokusu sandığınız gibi değil! Bilim insanları açıklıyor

Uzay, kokusuz bir boşluk gibi algılansa da, astronotlar uzay kıyafetlerinden dönerken farklı kimyasal kokularla karşılaşıyor. Bilim insanları, Jüpiter’den Mars’a kadar birçok gezegenin ve gaz bulutunun birbirinden ilginç kokulara sahip olduğunu açıklıyor. Peki, uzayın kokusu aslında nasıl? İşte merak edilenler ve şaşırtıcı gerçekler…

İnsan yaraları diğer memelilerin yaralarından 3 kat daha yavaş iyileşiyor

Yeni bir bilimsel araştırma, insanların yaralarının diğer memelilere kıyasla çok daha yavaş iyileştiğini ortaya koydu. Japonya ve Fransa’dan bilim insanlarının ortak çalışmasına göre, bu yavaş iyileşme süreci insanlara özgü olabilir.

Arabada unutulursa sonu iyi olmuyor! Sıcak yaz günleri için liste: Bir anda patlayabilir

Hepimiz eğer birinin gelip çalmasını istemiyorsak, anahtarlarımızı veya telefonumuzu ortada bırakmanın kötü bir fikir olduğunu biliyoruz. Ancak uzmanlar, yazın sıcak bir günde göz ardı edilen, araçta bırakıldığında sağlık sorunlarına ve hatta yangınlara neden olabilecek başka eşyaların da olduğunu belirtiyor.

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …