KKM bakiyesi 18,8 milyar dolara geriledi

TCMB, Nisan Ayı DDKKM ve TL KKM Stok Bakiyelerini Açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Döviz Dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat/Katılma (DDKKM) ve Türk Lirası Kur Korumalı Mevduat/Katılma (TL KKM) hesaplarının nisan ayı sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Yayımlanan verilere göre, nisan ayında DDKKM toplam stok bakiyesi 2,8 milyar dolar azalarak 21,6 milyar dolardan 18,8 milyar dolara geriledi.

Gerçek kişilere ait DDKKM stok bakiyesi ise 1,6 milyar dolarlık bir düşüşle 18,6 milyar dolardan 17 milyar dolara geriledi. Tüzel kişilere ait DDKKM stok bakiyesi ise 1,3 milyar dolar azalarak 3,1 milyar dolardan 1,8 milyar dolara indi.

Related Posts

80.000’den fazla araç tehlikeli hava yastığı nedeniyle geri çağrılıyor

Fransız üretici firma Stellantis, 2014 model Citroën C3’ün hava yastığının patlaması sonucu 37 yaşındaki bir kadının hayatını kaybettiğini doğrulayan son raporun ardından “Dur-Sür” emri çıkardı. Bunun sonucunda Citroën C3 (2009–2016) ve DS3 (2016 …

Türk somonu hasadı bereketli geçiyor

Dünya pazarından yoğun ilgi gören Türk somonu, son yıllardaki üretim ve ihracat başarısını yeni hasat sezonunda da sürdürüyor.

İş, aile, tatil, hepsi için ideal: En ucuz 10 minibüs

halktv.com.tr – Erkan Ersöz / ÖZEL HABER Yılın ilk iki ayında düşüşte olan hafif ticari araç pazarı, sonraki dönemde oransal olarak otomobil satışlarının üstünde bir performans sergiledi. Piyasada beş kişilik minivanlar yüzde 20’lik artışla pazardan …

İsviçre’nin başı enflasyonla değil deflasyonla dertte: Faiz oranını yüzde 0’a düşürmek zorunda kaldı

İsviçre Merkez Bankası (SNB), deflasyonla (para darlığı) ile mücadele için faiz oranını yüzde sıfıra düşürdü.

Hazine’nin borç stoku belli oldu

Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı haziran ayı brüt borç stoku verilerine göre merkezi yönetimin borç stoku 11 trilyon 64,4 milyar lira oldu.

Dünya Bankası’ndan kritik uyarı: Borç şeffaflığında reformlar yapılmalı

Dünya Bankası, “Radikal Borç Şeffaflığı” başlıklı rapor yayımladı. Raporda, borç şeffaflığı uygulamalarında köklü değişikliklerin gerekli olduğu belirtildi. Daha sıkı finansman ortamına yanıt olarak daha fazla gelişmekte olan ekonominin bütçe dışı ve …