Çip devi TSMC, dünya genelinde 24 fabrika inşa ediyor

TSMC, Yüksek Teknoloji Çiplerinde Dünya Lideri Konumunda




Tayvan merkezli teknoloji devi TSMC, yüksek teknoloji çiplerin üretiminde dünya lideri konumunda. Şirket, yapay zeka sektöründeki artan çip talebi nedeniyle üretim kapasitesini hızla artırıyor. Şu anda dünya genelinde 24 fabrika inşa eden TSMC, bu tesisleri Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Japonya ve Çin gibi farklı bölgelerde kuruyor.

Bu yıl içinde TSMC, sekizi yonga üretimi için, biri ise paketleme tesisi olmak üzere toplam dokuz yeni fabrika açmayı planlıyor. Ancak, yeni tesislerin inşasında karşılaşılan en büyük zorluklardan biri, nitelikli iş gücü sağlamak. Özellikle ABD gibi bazı bölgelerde, yüksek maaş maliyetleri nedeniyle personel giderleri diğer bölgelere kıyasla daha fazla.

Çalışan Sayısı 100 Bini Bulacak

2019 yılında 51 bin çalışanı bulunan TSMC, 2024 sonu itibarıyla çalışan sayısını 83 bin 825’e çıkardı. 2025’in ilk iki ayında 1300 yeni iş pozisyonu oluşturuldu. Şirket, 2025 sonuna kadar çalışan sayısını 90 bine, 2026’da ise 100 bine ulaştırmayı hedefliyor.




TSMC’nin bu hızlı büyümesi, yapay zeka hızlandırıcıları üreten büyük teknoloji şirketlerinin taleplerine yanıt olarak gerçekleşiyor ve şirket, küresel çip üretiminde liderliğini sürdürmek için yatırımlarına devam ediyor.

Related Posts

Faerûn diyarından haber var: Neverwinter Nights geri dönüyor

2025 PC Gaming Show kapsamında duyurulan Neverwinter Nights 2: Enhanced Edition, ilk olarak 2006 yılında piyasaya sürülen oyunun modern sistemlerle uyumlu hale getirilmiş versiyonu. Oyun, orijinalde Obsidian Entertainment tarafından geliştirilmişti …

Uzun süre aktivitede bulunmayan Samsung hesapları silinecek

Samsung tarafından yapılan resmi açıklamaya göre iki yıldır aktif bir şekilde kullanılmayan Samsung hesapları silinecek.

Uzayın kokusu sandığınız gibi değil! Bilim insanları açıklıyor

Uzay, kokusuz bir boşluk gibi algılansa da, astronotlar uzay kıyafetlerinden dönerken farklı kimyasal kokularla karşılaşıyor. Bilim insanları, Jüpiter’den Mars’a kadar birçok gezegenin ve gaz bulutunun birbirinden ilginç kokulara sahip olduğunu açıklıyor. Peki, uzayın kokusu aslında nasıl? İşte merak edilenler ve şaşırtıcı gerçekler…

İnsan yaraları diğer memelilerin yaralarından 3 kat daha yavaş iyileşiyor

Yeni bir bilimsel araştırma, insanların yaralarının diğer memelilere kıyasla çok daha yavaş iyileştiğini ortaya koydu. Japonya ve Fransa’dan bilim insanlarının ortak çalışmasına göre, bu yavaş iyileşme süreci insanlara özgü olabilir.

Arabada unutulursa sonu iyi olmuyor! Sıcak yaz günleri için liste: Bir anda patlayabilir

Hepimiz eğer birinin gelip çalmasını istemiyorsak, anahtarlarımızı veya telefonumuzu ortada bırakmanın kötü bir fikir olduğunu biliyoruz. Ancak uzmanlar, yazın sıcak bir günde göz ardı edilen, araçta bırakıldığında sağlık sorunlarına ve hatta yangınlara neden olabilecek başka eşyaların da olduğunu belirtiyor.

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …