Bakan Tekin’den, CHP’nin ‘ahlaki çöküş’ sorusuna yanıt

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili olarak, toplumda ahlaki çöküş yaşandığını belirterek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vermiştir.

Yanıkömeroğlu’nun soru önergesinde belirttiği bazı noktalar şunlardır:

“Toplumda güven eksikliği, kutuplaşma, etik değerlerin arka planda kalması, adalet sisteminin zayıflığı, eğitim sistemindeki eksiklikler, ekonomik sorunlar gibi sebeplerle yaşanan ahlaki çöküş, ülkemizin geleceği için ciddi bir tehdittir. Eğitim sistemi, sadece akademik başarıya odaklanmak yerine, aynı zamanda etik değerleri ve ahlaki gelişimi destekleyecek şekilde yeniden yapılandırılmalıdır.”

“Eğitim Sisteminde Yapılacak Değişiklikler Nelerdir?”

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Bakan Tekin’e şu soruları yöneltmiştir:

“Toplumda yaşanan ahlaki çöküşü önlemek için eğitim sistemine hangi somut adımlar atılacaktır? İlk ve ortaöğretimde, ahlaki ve etik değerleri güçlendirmek için müfredat değişikliği düşünülmekte midir? Öğretmenlere, ahlaki ve etik değerleri güçlendirmek için özel eğitim veya farkındalık çalışmaları yapılacak mıdır? Toplumda gözlemlenen ahlaki bozulmayı önlemek için eğitim kurumları, aileler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde projeler planlanmakta mıdır? Çocukların ve gençlerin ahlaki değerlere uygun bir şekilde yetişmesini desteklemek için, medya okuryazarlığı ve dijital ortamda zararlı içeriklerden korunma konusunda yeni çalışmalar yapılacak mıdır?”

Bakan Tekin’in Yanıtı:

“Öğretim programlarımızın geliştirilme sürecinde, tüm öğrencilerin sağlıklı bir kişilik geliştirmesi, potansiyel sorunlara karşı farkındalık kazanması ve beceri kazanması önceliğimizdir. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi kapsamında etik ve güvenlik teması bu hedef doğrultusunda öğrencilere ulaştırılmaktadır. Ders kitapları ve eğitim araçları, öğrencilere dengeli bir şekilde sosyal, duygusal, zihinsel ve ahlaki gelişim sunmayı hedeflemektedir.

Ayrıca, Bakanlığımız tarafından aile eğitim serisi kapsamında ‘Güvenli İnternet Kullanımı’ başlıklı bir broşür hazırlanmış ve yayımlanmıştır. Öğretmenlere yönelik çeşitli eğitim programları ve bilinçlendirme çalışmaları yapılmasının yanı sıra, 2020-2024 yılları arasında 1266 faaliyete toplamda 722 bin 676 kişi katılmıştır.”

Related Posts

Akondroplazili çift 21 yıl sonra evlilik hayallerini gerçekleştirdi

Hatay’da, akondroplazi (boy kısalığına neden olan bir büyüme bozukluğu) rahatsızlığı bulunan ve 21 yıl önce nişanlandıktan sonra ayrılan Nurgül Aksoy (38) ile Mustafa Sevim (49), yıllar sonra hayallerini gerçekleştirerek evlendi.

Dekan istifası sağlıktan değil protesto içinmiş

İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Köse, İmamoğlu’nun diplomasının iptaline karşı çıkıp imza atmamıştı. Üniversite ise sağlık nedeni ile istifa ettiğini açıklamıştı.

Alkollü araç kullananlar yandı! Ceza alanlar ‘kilitlenecek’

Dünyada her yıl 10 binlerce insan alkollü araç kullanırken meydana gelen kazalarda hayatını kaybederken İtalya’da sürücülerin, araçlarını çalıştırmadan önce nefes kontrolü yapmasını sağlayacak “alkol kilidi” olarak bilinen cihazların kullanılması zorunlu hale getirildi.

Silah bırakmada son viraja girildi: DEM Parti Erdoğan’la görüşecek, ardından Öcalan’ın çağrısıyla silah bırakma görüntüsü verilecek

Gazetecilerin de izleyeceği tören sonrası örgütün büyük gruplar halinde silah bırakması öngörülüyor

Tesadüfen gördü: 40 çürük döner yol kenarında öylece duruyordu

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde bir kadın, yürüyüş sırasında yol kenarındaki çalılıklar arasında streç filme sarılı halde 40 çürük döner şişi buldu. Polis, olayla ilgili yasadışı atık şüphesiyle soruşturma başlattı.

Evini basan kardeşlerini pompalı tüfekle vurdu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde aile içinde çıkan silahlı tartışmada, bir kişi evini basan iki kardeşini pompalı tüfekle yaraladı.