Ankara Üniversitesinde Kalp Sağlığı Haftası Sempozyumu Düzenlendi

Ankara Üniversitesi’nde Kalp Sağlığı Haftası Sempozyumu Düzenlendi

Ankara Üniversitesi (AÜ), 14-20 Nisan tarihleri arasında “Farkında Ol Kalbini Koru Sempozyumu” düzenleyerek Kalp Sağlığı Haftası’nı kutladı.

AÜ Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde gerçekleştirilen sempozyumda, obezite ve kalp sağlığı, sigara ve stresin kalp sağlığı üzerine etkisi, egzersiz ve kalp sağlığı ile hipertansiyon konuları ele alındı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, sempozyumda yaptığı konuşmada, “Kalp Sağlığı Haftası’nı kutlayarak, toplumda kalp sağlığını korumak adına alınması gereken önlemlere dikkat çekiyoruz. Kalp sağlığı için hareketsiz yaşamdan kaçınılmalı, düzenli egzersiz yapılmalı, sigara ve stresten uzak durulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Ünüvar, kalp sağlığını korumanın genetik faktörlerin yanı sıra kilo kontrolü, düzenli beslenme, düzenli uyku gibi yaşam tarzı faktörleriyle de ilişkili olduğunu vurgulayarak, herkesin kendi kalbini koruması gerektiğini belirtti.

AÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eralp Tutar ise kalp-damar hastalıklarının önemine dikkat çekerek, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam ve kronik stresin kalp sağlığını olumsuz etkilediğini ve düzenli kontrollerin önemini vurguladı.

Kalp Sağlığını Korumanın Önemi

Tutar, Türkiye’de kalp-damar hastalıklarının önemli bir ölüm nedeni olduğunu belirterek, kolesterol, kan şekeri ve tansiyon gibi risk faktörlerinin düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Kalp sağlığını korumanın önemine dikkat çeken sempozyum, katılımcılara kalp sağlığıyla ilgili bilgi verirken, toplumda farkındalığın artırılması için çalışmaların devam edeceğini gösterdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Dilhan Türker Yıldız – Güncel

Related Posts

Mutlu mu yoksa mutsuz musun? Cevabı ağzındaki bakterilerde…

New York Üniversitesi’nden bilim insanları, ağız mikrobiyomundaki çeşitlilik azalmasının, bireylerin ruh sağlığı durumlarıyla doğrudan bağlantılı olabileceğini öne sürüyor.

Anoreksiya Nervoza hakkında bilinmesi gereken 10 hayati gerçek

Uzman Klinik Psikolog Melike Yücel, gençler arasında hızla yayılan anoreksiya nervozanın hem fiziksel hem ruhsal sağlığı tehdit eden ciddi bir yeme bozukluğu olduğunu belirterek, erken teşhis ve toplumsal farkındalığın hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Sigara ve alkol kullanımında ‘kanser’ tehlikesi

Doç. Dr. Zeynep Gümrükçü, yoğun sigara ve alkol tüketiminin ağız kanserine davetiye çıkardığını belirterek, “Özellikle sigara kullanımında çok yaygın görülen alt dudak yaraları, 2 hafta veya çok daha uzun süre geçmeyen yaralar bizi korkutuyor. Bu dokulardan biyopsi alıyoruz. Ve maalesef kanser hücreleriyle karşılaşıyoruz” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”

Çilek, vişne ve kiraz… Bakın neye iyi geliyor!

Diyetisyen Fatma Gizem Bahadır, yaz mevsiminin gözde meyveleri çilek, vişne ve kirazın kalp sağlığına etkilerini anlattı. Bu kırmızı meyvelerin antioksidan içeriği sayesinde bağışıklığı güçlendirdiğini ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olduğunu vurguladı.

Hijyenik olmayan yüzme havuzu suları konusunda uzmanlar enfeksiyona karşı uyarıyor: Kulak tıkacı kullanın

Uzmanlar, yaz aylarında hijyenik olmayan havuzların ‘yüzücü kulağı’ riskini artırdığına dikkat çekiyor.